Χαλκιδική 1ο πόδι! Η μαγεία δίπλα μας!

000000  Μετά τη διώρυγα της Ποτείδαιας, η πρώτη στάση στην Κασσάνδρα είναι το επίσης προσφυγικό χωριό της Νέας Φώκαιας, αλλά και ο γραφικότατος παραδοσιακός οικισμός Άφυτος, όπου διατηρούνται εξαιρετικά τα σοκάκια και τα πετρόχτιστα σπίτια, αλλά με απόλυτο σημείο αναφοράς την πλατεία του και την εντυπωσιακή της θέα στον Τορωναίο κόλπο. Ακολουθεί η τουριστική και […]

 

Μετά τη διώρυγα της Ποτείδαιας, η πρώτη στάση στην Κασσάνδρα είναι το επίσης προσφυγικό χωριό της Νέας Φώκαιας, αλλά και ο γραφικότατος παραδοσιακός οικισμός Άφυτος, όπου διατηρούνται εξαιρετικά τα σοκάκια και τα πετρόχτιστα σπίτια, αλλά με απόλυτο σημείο αναφοράς την πλατεία του και την εντυπωσιακή της θέα στον Τορωναίο κόλπο. Ακολουθεί η τουριστική και πολυσύχναστη Καλλιθέα, με όμορφη παραλία, έντονη νυχτερινή ζωή αλλά και καταστήματα, καθώς κι έναν ενδιαφέρον αρχαίο οικισμό. Στις νοτιοανατολικές ακτές της Κασσάνδρας, μετά την Καλλιθέα, ακολουθούν τα παραθαλάσσια αλλά και πευκόφυτα χωριά Κρυοπηγή, Πολύχρονο, Χανιώτη, και Πευκοχώρι.

Προς τη μύτη της χερσονήσου συναντάμε την φυσική μαρίνα του Γλαρόκαβου, με την παρθένα φυσική ομορφιά και στο νοτιότερο άκρο το ήσυχο αγροτικό χωριό Παλιούρι, που φημίζεται για ντόπια προϊόντα του, τα γραφικά καλντερίμια του και το γαλήνια όμορφο πευκόδασός του. Συνεχίζοντας, στα νοτιοανατολικά του χωριού, ο επισκέπτης συναντάει τον οικισμό Ξυνά, έπειτα τον φυσικό όρμο του Αγίου Νικολάου, με το ομώνυμο εκκλησάκι και τέλος την Αγία Παρασκευή, με το γραφικό παραδοσιακό χαρακτήρα, τους φιλόξενους κατοίκους και τα ξακουστά τσιπουράδικα και ταβέρνες της.

Μετά την Αγία Παρασκευή και στα δυτικά πλέον παράλια της Κασσάνδρας, ο επισκέπτης περνάει πάλι στην πλευρά του Θερμαϊκού κόλπου, με πρώτο σταθμό τα Λουτρά, γνωστά για τις ιαματικές τους πηγές και την ιδιαιτερότητα του τοπίου τους. Ακολουθούν διαδοχικά τα πιο ήσυχα χωριά της Κασσάνδρας, η Νέα Σκιώνη με το ορεινό Τσαπράνι, η Ανέμη και ο μικρός οικισμός Μόλα Καλύβα. Λιγότερο πολυσύχναστα μέρη απ’ τις υπόλοιπες κοσμικές περιοχές όπως την Καλλιθεά και το Ποσείδι, δεν υστερούν σε ομορφιά και αποτελούν προορισμό όσων θέλουν πιο ήρεμες διακοπές στις όμορφες και καταγάλανες παραλίες της.

Νοτιοδυτικά, ακολουθούν τα σημαντικά από τουριστική αλλά και παραδοσιακή άποψη, Καλάνδρα και Ποσείδι που προσφέρουν και την δυνατότητα επίσκεψης στην αρχαία πόλη της Μένδης. Στο σημείο αυτό, ο κεντρικός δρόμος επιστρέφει στην Καλλιθέα, με πρώτες στάσεις τις θορυβώδεις και αισθητικά αδιάφορες Σκάλα Φούρκας και Σίβηρη, που αποτελούν το επίκεντρο της νυχτερινής διασκέδασης στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Κάνοντας ένα πέρασμα απ’τα μικρά, γραφικά, ορεινά χωριά Φούρκα και Κασσανδρηνό, φτάνουμε στο διοικητικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής, την ενδιαφέρουσα πόλη της Κασσάνδρειας.

 

Που να μείνετε:

Το Hotels4all σας προτείνει 7 καταλύματα που θα μπορείτε να βρείτε οικονομικά και ποιοτικά μια ευχάριστη διαμονή στη περιοχή. Θυμηθείτε πάντα πως χρησιμοποιώντας το κουμπί Request μπορείτε να βρείτε τιμές μέχρι και 20% καλύτερες από τις τιμές των σελίδων online κρατήσεων. Τα καταλύματα αυτά με αλφαβητική σειρά είναι τα εξής:

 

Αγνάντι Στούντιος

Το συγκρότημα χτίστηκε και ολοκληρώθηκε το 2009 και βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Αφύτου, με τα πέτρινα πλακόστρωτα δρομάκια και την παλαιά αρχιτεκτονική, με εύκολη πρόσβαση, διότι βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο της Αφύτου.

Alexandros Mezonetes

Διαθέτουμε 6 μεζονέτες πλήρως εξοπλισμένες στο Πολύχρονο Χαλκιδικής 80 km από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Villa Maria Apartments

Τα Villa Maria Apartments βρίσκονται στην γραφική και καταπράσινη περιοχή Μόλα Καλύβα της χερσονήσου Κασσάνδρας στην Χαλκιδική, ακριβώς δίπλα στο κύμα και συνδυάζουν απολαυστικές διακοπές σε μαγευτικό περιβάλλον.

Villa Oasis

Η Villa Oasis είναι ένα παραθαλάσσιο συγκρότημα με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην βόρεια Κασσάνδρα στην Χαλκιδική.

Kripis House Pefkohori

Το Kripis House Pefkohori είναι μεζονέτα τριών επιπέδων , βρίσκεται στο Πευκοχώρι μέσα σε οικισμό, 120μ. από την παραλία.

Kripis Studio Παλιούρι

Τα Studio Kripis Paliouri βρίσκονται στην άκρη του Παλιουρίου, ψηλά στο χωριό με θέα , δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου.

Kripis Studio Πευκοχώρι

Το οικογενειακά διοικούμενο Kripis Studio βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.