Υγιεινό μπέργκερ για παιδιά και όχι μόνο!!!!

000000 Υλικά για το μπέργκερ   500γρ. κιμά μοσχαρίσιο 50γρ. φρυγανιά τριμμένη 50ml ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας ρίγανη 4 ψωμάκια για μπέργκερ αλάτι και πιπέρι Για το σερβίρισμα 1 καρότο καθαρισμένο, τριμμένο λίγο λάχανο ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κουτ. σούπας μουστάρδα λίγα φύλλα από […]

Υλικά για το μπέργκερ

 

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 50γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 καρότο καθαρισμένο, τριμμένο
  • λίγο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • λίγα φύλλα από πράσινη σαλάτα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180˚C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ζυμώνετε καλά τον κιμά με το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια πλάθετε τέσσερα μπιφτέκια στρογγυλά και τα βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με μια λαδόκολλα. Τα ψήνετε για 25 λεπτά περίπου.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το καρότο, το λάχανο, το τυρί κρέμα, ανάλογο αλάτι και το πιπέρι.

Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και στρώνετε λίγα φύλλα από την πράσινη σαλάτα και από πάνω βάζετε λίγη σάλτσα γιαουρτιού, το μπιφτέκι, και τελειώνετε με λίγη σάλτσα γιαουρτιού πάλι. Κλείνετε τα ψωμάκια και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή:http://www.olivemagazine.gr

Family Studios

Τα Family Studios βρίσκονται μόλις 100 μέτρα μακριά από την υπέροχη παραλία του Μαραθιά στη νοτιοδυτική Κέρκυρα. Το ξενοδοχείο είναι σε ιδανική τοποθεσία, προσφέροντας όμορφη θέα στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου Πελάγους.

Τηλ Επικοινωνίας: 26620 52677