Γιατί η επόμενη σεζόν του Game of Throne θα έχει λιγότερα επεισόδια;

Όπως προφανώς γνωρίζεις, το Game Of Thrones ετοιμάζεται σιγά-σιγά για το πολυαναμενόμενο φινάλε του. Ένα φινάλε που πρόκειται να μας «σερβιριστεί» ουσιαστικά στις δύο εναπομείνασες σεζόν, με την παραγωγή να έχει κάνει ήδη γνωστό εδώ και μήνες ότι η πρώτη από αυτές, η έβδομη (που θα βγει στον αέρα το προσεχές καλοκαίρι) θα αριθμεί μόλις […]

gameofthrone-a

Όπως προφανώς γνωρίζεις, το Game Of Thrones ετοιμάζεται σιγά-σιγά για το πολυαναμενόμενο φινάλε του. Ένα φινάλε που πρόκειται να μας «σερβιριστεί» ουσιαστικά στις δύο εναπομείνασες σεζόν, με την παραγωγή να έχει κάνει ήδη γνωστό εδώ και μήνες ότι η πρώτη από αυτές, η έβδομη (που θα βγει στον αέρα το προσεχές καλοκαίρι) θα αριθμεί μόλις επτά επεισόδια.

Πρόκειται για μια απόφαση που, όπως και να το κάνουμε, δεν «έκατσε» καλά στα εκατομμύρια ορκισμένους fans της, κατά πολλούς, κορυφαίας τηλεοπτικής σειράς στην ιστορία, οι οποίοι περίμεναν πώς και πώς την νέα σεζόν σερβιρισμένη στην γνωστή «δόση» των δέκα ωριαίων επεισοδίων. Μια εξέλιξη δυσάρεστη η οποία, ωστόσο, είναι για καλό. Τουλάχιστον αν πιστέψουμε τον Iain Glen, τον άνθρωπο που πιθανότατα γνωρίζεις ως Ser Jorah Mormont.

O Iain Glen, ή αλλιώς Ser Jorah Mormont.

Όπως εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο βρετανικό περιοδικό Radio Times «Ο λόγος που η παραγωγή πήρε την απόφαση να περιορίσει τον αριθμό των επεισοδίων στα επτά για την έβδομη σεζόν και στα έξι για την τελευταία έχει να κάνει με τις τρομακτικές απαιτήσεις των γυρισμάτων. Καθώς η σειρά βαίνει προς το τέλος της και πλησιάζουμε στην κορύφωση, είναι φυσιολογικό οι απαιτήσεις να μεγαλώνουν. Προκειμένου λοιπόν το αποτέλεσμα να είναι αυτό ακριβώς που πρέπει από καλλιτεχνικής άποψης και, κυρίως, να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των θεατών, (οι παραγωγοί) αποφάσισαν στον χρόνο που θα αφιέρωναν κανονικά για τη δημιουργία δέκα επεισοδίων, να γυρίσουν μόλις επτά. Γνωρίζω καλά ότι απόφαση αυτή μπορεί να κακοφάνηκε σε κάποιους, όμως θεωρώ ότι η “θυσία” αυτή αξίζει τον κόπο, αφού πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα ξεπεράσει εν τέλει κάθε προσδοκία».

Ψάχνεις ξενοδοχείο στα Ζαγοροχώρια ; Μπες στο Hotels4all

 

Ωστόσο, σε σχετική ερώτηση για το πώς βλέπει το μέλλον του Ser Jorah (ο οποίος, να θυμίσουμε, ότι πάσχει από κάποια ανίατη ασθένεια), ο Glen απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα:

«Προφανώς και δεν γνωρίζω αν ο χαρακτήρας μου θα “επιβιώσει” μέχρι το τέλος. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι, από όλους εκείνους τους χαρακτήρες που είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο πρώτο, πιλοτικό επεισόδιο της σειράς, μέχρι στιγμής την έχουν γλιτώσει μόλις καμιά δεκαριά» αναφέρει ο ηθοποιός. «Προσωπικά, πάντως, μπορώ να πω ότι πλέον νιώθω πολύ “δεμένος” με το συγκεκριμένο project. Περνάω καλά στα γυρίσματα και νιώθω πραγματική αγάπη για τους ανθρώπους με τους οποίους είχα την χαρά να συνεργαστώ όλα αυτά τα χρόνια. Τόσο ο Dan (Weiss) και ο Dave (Benioff – οι δύο παραγωγοί της σειράς) κάνουν καταπληκτική δουλειά στην ενώ είναι και πραγματικά κουλ τύποι. Δε θα πω ψέματα, λοιπόν: ναι, θα ήθελα να είμαι κομμάτι του Game Of Thrones, να έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτό μέχρι το τέλος»