12 πανέμορφες παραλίες που δεν είχατε φανταστεί πως υπάρχουν (ΦΩΤΟ)

Μέρη μαγευτικά και υπέροχα. Παραλίες που προκαλούν τον καθένα να κάνει όνειρα. Ανάμεσά τους και μια ελληνική, η Κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη. 12 άγνωστες αλλά υπέροχες παραλίες που κόβουν την ανάσα… Στις Μαλδίβες, τα Φίτζι και στην Αυστραλία υπάρχουν οι παραλίες με τη λευκή άμμο. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν παραλίες που η άμμος τους έχει […]

Μέρη μαγευτικά και υπέροχα. Παραλίες που προκαλούν τον καθένα να κάνει όνειρα. Ανάμεσά τους και μια ελληνική, η Κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη. 12 άγνωστες αλλά υπέροχες παραλίες που κόβουν την ανάσα…

spilaio.paralia

Στις Μαλδίβες, τα Φίτζι και στην Αυστραλία υπάρχουν οι παραλίες με τη λευκή άμμο. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν παραλίες που η άμμος τους έχει ό,τι χρώμα μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους; Κι όμως, υπάρχουν!

Υπάρχουν και οι παραλίες που είναι γεμάτες κοχύλια, όπως η Shell Beach στην Αυστραλία ή η Saint Barthelemy στο Jeffreys Bay της Νότιας Αφρικής αλλά και η Sanibel Island στη Φλόριντα. Εκεί, δεν υπάρχει άμμος αλλά ένα χαλί από κοχύλια!

Όταν οι ηφαιστειακές πέτρες και μεγάλες ποσότητες σιδήρου συναντούν τη θάλασσα, δημιουργούνται οι παραλίες με την κόκκινη άμμό. Υπάρχει μια και στην Ελλάδα, στη Σαντορίνη, η παραλία Kaihalulu στη Χαβάι κι άλλη μια στα Γκαλαπάγκος.

Παραλία με πορτοκαλί άμμο υπάρχει στο Ramla Bay της Μάλτας, ενώ υπάρχει και μια παραλία που αντί για άμμο έχει γυαλί και είναι η Fort Bragg στην Καλιφόρνια, άλλωτε χωματερή!
Παγκοσμίως υπάρχουν και δυο παραλίες με πράσινη αμμουδιά: η Papakolea στη Χαβάη και η Talofofo στο Γκουάμ. Το φυτοπλαγκτόν δίνει μπλέ χρώμα στις παραλίες της ακτογραμμής στις Μαλδίβες. Παραλίες με βράχους που μοιάζουν να έχουν κοπεί σε γεωμετρικά σχήματα. Φυσικά υπάρχουν στην Ιρλανδία, ενώ παραλία με μοβ άμμο υπάρχει την Καλιφόρνια, η Pfeiffer Beach.

1. Οι παραλίες με λευκή άμμο 

2. Οι παραλίες με ροζ άμμο

3. Οι παραλίες με τα κοχύλια

4. Οι παραλίες με την κόκκινη άμμο

5. Οι παραλίες με την πορτοκαλί άμμο

6. Παραλίες από… γυαλί

7. Οι παραλίες με την πράσινη άμμο

8. Οι παραλίες με τη μπλε άμμο

9. Οι παραλίες με τους βράχους σαν γεωμετρικά σχήματα

10. Οι παραλίες με τη μωφ άμμο

11. Οι παραλίες με τη μαύρη άμμο

12. Οι παραλίες… σπήλαια

Πηγή: www.newsit.gr