Το κρυμμένο ταξιδιωτικό διαμάντι της Ευρώπης -Το «άγνωστο» Κοκκάρι της Σάμου [εικόνες]

Μέσα σε εκατοντάδες προορισμούς της Ευρώπης, η Ελλάδα πάντα έχει θέση και ξεχωρίζει με τα γραφικά χωριουδάκια της και τις εντυπωσιακές της παραλίας. Αυτή τη φορά, το πρακτορείο Best European Destinations ξεχώρισε το Κοκκάρι της Σάμου, ως κρυμμένο διαμάντι της Ευρώπης και το κατέταξε στην 3η θέση σχετικής λίστας. «Η Σάμος είναι ένα νησί που […]

Μέσα σε εκατοντάδες προορισμούς της Ευρώπης, η Ελλάδα πάντα έχει θέση και ξεχωρίζει με τα γραφικά χωριουδάκια της και τις εντυπωσιακές της παραλίας.

Αυτή τη φορά, το πρακτορείο Best European Destinations ξεχώρισε το Κοκκάρι της Σάμου, ως κρυμμένο διαμάντι της Ευρώπης και το κατέταξε στην 3η θέση σχετικής λίστας.

«Η Σάμος είναι ένα νησί που κυβερνιέται από το μύθο και την ομορφιά. Είναι το νησί του πατέρα των μαθηματικών, Πυθαγόρα, του αστρονόμου Αρίσταρχου και του φιλοσόφου Επίκουρου. Είναι το σπίτι της Ηρας και η γη που φιλοξένησε τον Ηρόδοτο και τον Αίσωπο. Αποτέλεσε σημαντικό κέντρο εμπορίου στο Αιγαίο και μια μεγάλη ναυτική δύναμη κατά την αρχαιότητα, ενώ ήρθε και σε επαφή με σημαντικούς πολιτισμούς της Μεσογείου», σημειώνει το Best European Destinations.

«Η Σάμος είναι ένα μέρος με απίστευτη βλάστηση. Τα πάντα γύρω από το παρθένο τοπίο είναι φτιαγμένα με χρώμα και φως. Κάθε βήμα και μια αποκάλυψη. Είτε είναι στα επιβλητικά βουνά, όπως το Κέρκης και το Αμπελος, με αλπικές θερμοκρασίες τον χειμώνα και ατελείωτη βροχή, είτε στις σπηλιές, τα φαράγγια, το περιβάλλον της Σάμου θυμίζει την ελληνική ενδοχώρα σε μικρογραφία», προσθέτει.

Το Κοκκάρι χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, παίρνοντας το όνομά του από το κοκκάρι, ένα είδος μικρού κρεμμυδιού, που καλλιεργείται στην περιοχή.

Βασική απασχόληση των κατοίκων είναι ο τουρισμός, μιας και το χωριό είναι ένα από τα πιο αναπτυγμένα σε αυτό τον τομέα μέρη του νησιού.

Τα όμορφα σπίτια, το μικρό γραφικό λιμάνι και οι παραλίες αποτελούν πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες.

Αν το επισκεφτείτε μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ενώ αν βρεθείτε εκεί στα τέλη Ιουλίου δώστε το παρών στο μεγάλο πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα.