Τέλη κυκλοφορίας 2018: Αυτά θα πληρώσουμε φέτος! (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ)

  Τέλη κυκλοφορίας 2018 Στο… συρτάρι του υπουργείου Οικονομικών θα καταλήξουν για άλλη μια χρονιά, όπως όλα δείχνουν, τα σχέδια και οι προτάσεις για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Στην Καραγιώργη Σερβίας διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει χρόνος για να γίνουν ριζικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας 2018 και με δεδομένο ότι ο […]

 

Τέλη κυκλοφορίας 2018

Στο… συρτάρι του υπουργείου Οικονομικών θα καταλήξουν για άλλη μια χρονιά, όπως όλα δείχνουν, τα σχέδια και οι προτάσεις για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Στην Καραγιώργη Σερβίας διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει χρόνος για να γίνουν ριζικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας 2018 και με δεδομένο ότι ο ετήσιος στόχος προβλέπει εισπράξεις 1,1 δισ. ευρώ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μικρές διορθώσεις που θα αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, και ειδικότερα ευπαθείς ομάδες.

Το σχέδιο που προωθείται τώρα είναι να γίνουν μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας 2018 για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.

Αυτό σημαίνει ότι – αν δεν αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό την τελευταία στιγμή – οι υπόλοιποι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν το Δεκέμβριο να πληρώσουν τα ίδια ακριβώς τέλη που πλήρωσαν και για το 2017.

Ιδού, λοιπόν, ποια αναμένεται να είναι τα «νέα» τέλη κυκλοφορίας 2018:

Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.

pinakas1

Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν απο την 1η Νοεμβρίου 2010 και ύστερα, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων. Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχου κλιμακίου απο τον κάτωθι πίνακα.

pinakas2