Σύρος! Η Αρχόντισσα των Κυκλάδων!

  Η Σύρος θεωρείται η Αρχόντισσα των Κυκλάδων. Ως πρωτεύουσα του Νομού είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό νησί συγκεντρώνοντας πάνω από 20.000 μόνιμους κατοίκους. Ο πληθυσμός της έχει ως  κύριες ενασχολήσεις τους το εμπόριο, την γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία, την ναυτιλία, και τον τουρισμό. Η έκταση του ανέρχεται στα 86 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελείται από τρεις […]

 

Η Σύρος θεωρείται η Αρχόντισσα των Κυκλάδων. Ως πρωτεύουσα του Νομού είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό νησί συγκεντρώνοντας πάνω από 20.000 μόνιμους κατοίκους. Ο πληθυσμός της έχει ως  κύριες ενασχολήσεις τους το εμπόριο, την γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία, την ναυτιλία, και τον τουρισμό.

Η έκταση του ανέρχεται στα 86 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελείται από τρεις μεγάλους Δήμους, το Δήμο Ερμούπολης, το Δήμο Άνω Σύρου και το Δήμο Ποσειδωνίας. Το νησί με την επιβλητική ομορφιά του, γοητεύει τους ταξιδιώτες του. Οι εναλλαγές των τοπίων, οι εύφορες  μικρές κοιλάδες (κάμποι) που δημιουργούνται (ξεπροβάλλουν) ανάμεσα στους απότομους ορεινούς όγκους και ο φυσικός της πλούτος είναι στοιχεία που συνθέτουν την μαγεία του νησιού.

Η Ερμούπολη είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Φτάνοντας στο λιμάνι της, αντικρίζουμε (ξεπροβάλουν) τα επιβλητικά νεοκλασικά κτίσματα και τις μεγαλοπρεπείς εκκλησίες της Ερμούπολης και τον γραφικό παραδοσιακό  οικισμό της Άνω Σύρου.

Το νησί επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, όχι μόνο για τις καλοκαιρινές αλλά και τις χειμερινές τους διακοπές. Η μικρή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά και οι επιλογές που προσφέρει το νησί το καθιστά ως ένα από τα πιο πολυσύχναστα και κοσμοπολίτικα νησιά τον Κυκλάδων.

Που να μείνετε:

Το Hotels4all σας προτείνει 2 καταλύματα που θα μπορείτε να βρείτε οικονομικά και ποιοτικά μια ευχάριστη διαμονή στη περιοχή. Θυμηθείτε πάντα πως χρησιμοποιώντας το κουμπί Request μπορείτε να βρείτε τιμές μέχρι και 20% καλύτερες από τις τιμές των σελίδων online κρατήσεων. Τα καταλύματα αυτά είναι τα εξής:

 

Paradise Rooms

Με χαρά σας καλωσορίζουμε στα Paradise Rooms, στην καρδιά της πρωτεύουσας της Σύρου, την Ερμούπολη, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το λιμάνι και την κεντρική πλατεία Μιαούλη με το επιβλητικό Δημαρχείο.

.Syros Inn ***

Ένα πανέμορφο στολίδι στην αρχοντική Σύρο και συγκεκριμένα, στο μαγευτικό Γαλησσά, το SYROS INN είναι ένα συγκρότημα 17 ενοικιαζομένων δωματίων με τιμές καταλύματος και παροχές… ξενοδοχείου υψηλού επιπέδου.