Ρέθυμνο! Μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ελλάδας!

Η πόλη του Ρεθύμνου είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ελλάδας: οι ενετικές οχυρώσεις σμίγουν αρμονικά με τις εκκλησιές των ορθοδόξων και των καθολικών, τις επιβλητικές κατοικίες των Βενετών, τις αψίδες και τις πλακόστρωτες οδούς δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα δέους στον επισκέπτη… Ανακαλύψτε το παρελθόν της πόλης μέσα από μια υπέροχη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο• ξεκινώντας […]

Η πόλη του Ρεθύμνου είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ελλάδας: οι ενετικές οχυρώσεις σμίγουν αρμονικά με τις εκκλησιές των ορθοδόξων και των καθολικών, τις επιβλητικές κατοικίες των Βενετών, τις αψίδες και τις πλακόστρωτες οδούς δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα δέους στον επισκέπτη…

Ανακαλύψτε το παρελθόν της πόλης μέσα από μια υπέροχη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο• ξεκινώντας από την οδό Αρκαδίου ακολουθήστε την «πολιτιστική διαδρομή» και διασχίστε το ιστορικό κέντρο από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Θαυμάστε μοναδικά μνημεία όπως το χάνι του Παττακού και την οικία Δρανδάκη, και τα δύο εξαίρετα δείγματα βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, καθώς και το τζαμί του Καρά Μουσά πασά. Μπαίνοντας στην οδό Τσουδερών προσεγγίζετε το δυτικό τμήμα της πόλης.

Στο δρόμο προς το ναό του Αγίου Φραγκίσκου και το Τουρκικό σχολείο παρατηρήστε το πανέμορφο θύρωμα στο αριθμό 12 της οδού Τσουδερών. Κάντε μια σύντομη στάση στην πλατεία του 1ου Δημοτικού Σχολείου με τα υπέροχα μνημεία που την περιστοιχίζουν. Προχωρήστε προς την οδό Βερνάρδου, όπου και το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο και το τζαμί Γαζή Χουσεΐν. Στη συμβολή των οδών Νικηφ. Φωκά και Κορωναίου θα συναντήσετε την εντυπωσιακή εκκλησία της Κυρίας των Αγγέλων.

 

Η Φορτέτζα, το βενετσιάνικο φρούριο στο λόφο του Παλαιοκάστρου, με την επιβλητική θέα προς το Αιγαίο πέλαγος και την πόλη, αποτελεί αναμφίβολα το σύμβολο του Ρεθύμνου… Διατηρημένα υποδειγματικά τα οικοδομήματα της Φορτέτζας (το οπλοστάσιο με τα αψιδωτά ανοίγματα, το Επισκοπικό Ανάκτορο, ο Άγιος Θεόδωρος ο Τριχινάς, το τζαμί Σουλτάν Ιμπραήμ, το θέατρο «Ερωφίλη») μεταφέρουν τον επισκέπτη στην εποχή της Ενετοκρατίας. Ολοκληρώστε την περιήγηση στο Ρέθυμνο με μια ξένοιαστη βόλτα στο παλιό Ενετικό λιμάνι• απολαύστε τη θέα προς τη Φορτέτζα ενόσω θα απολαμβάνετε τον καφέ σας ή μια παγωμένη τσικουδιά δίπλα στη θάλασσα…

Που να μείνετε:

Το Hotels4all σας προτείνει 7 καταλύματα που θα μπορείτε να βρείτε οικονομικά και ποιοτικά μια ευχάριστη διαμονή στη περιοχή. Θυμηθείτε πάντα πως χρησιμοποιώντας το κουμπί Request μπορείτε να βρείτε τιμές μέχρι και 20% καλύτερες από τις τιμές των σελίδων online κρατήσεων. Τα καταλύματα αυτά είναι τα εξής:

 

Argiroupolis Maria Rooms

Το Argiroupolis Maria Rooms βρίσκεται στο χωριό Αργυρούπολη, σε απόσταση 700μ. από τις πηγές της Αγίας Δύναμης.

 

Athina Rooms

Τα Athina Rooms βρίσκονται στην περιοχή Μισσίρια, μόλις 3,5χλμ από το κέντρο του Ρεθύμνου. Αποτελούνται από πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν από 1 άτομο μέχρι και μία 5μελή οικογένεια.

Byzantine Hotel & Bar ****

Το συγκρότημα βρίσκεται σε ένα λόφο στο χωριό Ατσιπόπουλο με θέα την πόλη του Ρεθύμνου.

Casa Vitae Hotel ****

Το συγκρότημα είναι ένα παλιό ανακαινισμένο βενετσιάνικο αρχοντικό. Χτίστηκε στα τέλη του 16ου, αρχές του 17ου αιώνα και πιθανολογούμε ότι ήταν το καστρόσπιτο του Ενετού έπαρχου.

Ikia Luxury Homes

Το Ikia Luxury Homes προσφέρει πέτρινα διαμερίσματα με προσεκτικά επιλεγμένα αντικείμενα στη Γωνιά, 42 χλμ από την πόλη των Χανίων και 35 χιλιόμετρα από το Μπαλί.

Serenity Luxurious Villas

Αυτή η αριστοκρατική βίλα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο επιθυμητά καταλύματα.