Ο δρόμος για το Προυσό κρύβει ένα διαμάντι!

Το Καρπενήσι και τον Προυσσό με το διάσημο μοναστήρι της Παναγίας, τα γνωρίζουν όλοι όσοι αγαπούν τη φύση και τα ταξίδια. Όσοι από εσάς έχετε μεταβεί σε αυτά τα δύο μέρη, σίγουρα αισθάνεστε τυχεροί. Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν όσοι δεν έχουν ταξιδέψει εκεί, και που δεν μπορει εύκολα να αποτυπωθεί σε γραπτό λόγο, ούτε […]

Το Καρπενήσι και τον Προυσσό με το διάσημο μοναστήρι της Παναγίας, τα γνωρίζουν όλοι όσοι αγαπούν τη φύση και τα ταξίδια. Όσοι από εσάς έχετε μεταβεί σε αυτά τα δύο μέρη, σίγουρα αισθάνεστε τυχεροί.

Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν όσοι δεν έχουν ταξιδέψει εκεί, και που δεν μπορει εύκολα να αποτυπωθεί σε γραπτό λόγο, ούτε καν με εικόνες, είναι η μοναδικότητα του τοπίου στον δρόμο από Καρπενήσι προς τον Προυσσό. Τι να πρωτοπει κανείς και τι να γράψει; Για την καθαρότητα της ατμόσφαιρας που σε κάνει να παίρνει βαθιές ανάσες σαν να πρόκειται να είναι οι τελευταίες ρουφηξιές; Για την πυκνή και οργιώδη βλάστηση που κάνει όλους εμάς που ζούμε μέσα στο μπετό και στο θόρυβο να φοβόμαστε την μοναδικότητα του  τοπίου; Για τα θρησκευτικά και πολιτικά  μνημεία που συναντάς στα 29 Km της απίθανης αυτής διαδρομής;

Και μέσα σε αυτή την πανδαισία εικόνων και χρωμάτων να βλέπεις να ξεπηδούν, σαν από πίνακα του Van Gogh, ξενώνες και συγκροτήματα με χαρακτηριστικό στοιχείο την απόλυτη προσύλωση στην αρχιτεκτονική του τοπίου. Λες και όλα όσα παιρνούν από τα μάτια σου, ανθρώπινα κατασκευάσματα και θεικές πινελιές δημιουργήθηκαν επίτηδες για να σε κάνουν να θυμάσαι για πάντα τον ευλογημένο τούτο τόπο.

Σε αυτό τον αγιασμένο τόπο, στο 1/3 περίπου της διαδρομής θα βρεις ένα αληθινό διαμάντι, ένα συγκρότημα φερμένο από τα παραμύθια που διαβάζαμε μικροί.

Το Αγρόκτημα Αρμονία ξαφνικά προβάλει μπροστά σου, είναι αδύνατο να μην το κοιτάξεις, είναι απίθανο να μην το προσέξεις. Ξύλινα σαλέ στη μέση μια μικρής κοιλάδας, με το ποτάμι να τρέχει δίπλα και τα βουνά με τα έλατα να σε κοιτούν από ψηλά!  Σταματάς (έτσι σταμάτησα και εγώ), κατεβαίνεις και μιλάς με τον υπεύθυνο.

Σε πέντε λεπτά αρχίζει το όνειρο. Έτσι απλά… Κλικ στην εικόνα…

4

Επιμέλεια Νίκος Μεσσαλάς