Οκτώ στα 10 κορυφαία νησιά της Ευρώπης για το 2016 είναι Ελληνικά

Οκτώ στα δέκα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για καλοκαιρινές διακοπές με βάση τα ξενοδοχεία τους είναι ελληνικά. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήσε η Trivago για τους δέκα κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης με βάση τις γνώμες των χρηστών της για τα ξενοδοχεία, στη λίστα κατατάσσονται οκτώ ελληνικά νησιά. Την πρώτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει το […]

11

Οκτώ στα δέκα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για καλοκαιρινές διακοπές με βάση τα ξενοδοχεία τους είναι ελληνικά.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήσε η Trivago για τους δέκα κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης με βάση τις γνώμες των χρηστών της για τα ξενοδοχεία, στη λίστα κατατάσσονται οκτώ ελληνικά νησιά.

Την πρώτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει το νησί Isle of Arran του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελώντας τον ένα από τους δύο προορισμούς της δεκάδας που δεν είναι ελληνικοί.

(Φωτογραφία: Pixabay)

Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο πρώτος ελληνικός προορισμός, η Αστυπάλαια, ακολουθούμενη από τη Σίφνο, την Ίο και τη Φολέγανδρο.

Φωτογραφία: Wikipedia

Σίφνος (φωτογραφία: Pixabay)

Ιος (φωτογραφία:Pixabay)

Φολέγανδρος (Φωτογραφία: Pixabay)

Στην έκτη θέση εμφανίζεται ο δεύτερος ξένος προορισμός των πρώτων δέκα θέσεων, το ιταλικό Isola di Capri (Φωτογραφία: Pixabay)

Την έβδομη θέση καταλαμβάνει το νησί της Πάρου (φωτογραφία: Pixabay)

 (φωτογραφία: Pixabay)

Η Κεφαλονιά, το μοναδικό νησί των Ιονίων που βρίσκεται στη δεκάδα, καταλαμβάνει την όγδοη θέση

 (φωτογραφία: Pixabay) Η Νάξος βρίσκεται στην ένατη θέση και ακολουθεί στη δέκατη η Υδρα.

 (φωτογραφία: Pixabay)

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι Σαντορίνη και Μύκονος βρίσκονται εκτός δεκάδας και κατατάσσονται στην 12η και 14η θέση, ενώ συνολικά στα 50 κορυφαία ευρωπαϊκά νησιά, τα 31 είναι ελληνικά.

 (φωτογραφία: Pixabay)

 (φωτογραφία: Pixabay)

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται αναλυτικά η δεκάδα με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς νησιωτικούς προορισμούς. Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση, όπως αναφέρεται με βάση το trivago Reputation Ranking, το οποίο συγκεντρώνει τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως βάσει της φήμης τους, βασιζόμενο σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια κριτικές ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των κριτικών από τα booking sites που συνδέονται με την trivago.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, η κατάταξη αντιπροσωπεύει το μέσο όρο αξιολόγησης των καλύτερων ξενοδοχείων ανά τα ευρωπαϊκά νησιά. Για την κατάρτιση των αποτελεσμάτων λήφθηκαν υπόψη όλα τα νησιά με τουλάχιστον 30 ξενοδοχεία, με το λιγότερο 20 κριτικές το καθένα.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr