Κέα ή αλλιώς Τζιά!

Η Κέα οφείλει το σημερινό της όνομα στον Κέω από την Ναύπακτο, ήρωα που κατέλαβε το νησί. Στις πηγές και τη βιβλιογραφία αναφέρεται και ως Υδρούσα, Κέως, Κεία, Cia, Cea. Όμως, εξαιτίας τοπικής διαλέκτου, έχει πλέον επικρατήσει να λέγεται Τζιά. Φτάνοντας στο νησί μην πιστέψετε πως πρόκειται για έναν τόπο άγονο. Στο εσωτερικό της Τζιάς […]

Η Κέα οφείλει το σημερινό της όνομα στον Κέω από την Ναύπακτο, ήρωα που κατέλαβε το νησί. Στις πηγές και τη βιβλιογραφία αναφέρεται και ως Υδρούσα, Κέως, Κεία, Cia, Cea. Όμως, εξαιτίας τοπικής διαλέκτου, έχει πλέον επικρατήσει να λέγεται Τζιά.

Φτάνοντας στο νησί μην πιστέψετε πως πρόκειται για έναν τόπο άγονο. Στο εσωτερικό της Τζιάς θα εντυπωσιαστείτε από την πλούσια χλωρίδα, τα σπάνια είδη φυτών και τις αμέτρητες καλλιέργειες. Τα δάση βασιλικής βελανιδιάς, που είναι μοναδικά στις Κυκλάδες, δημιουργούν ένα αξέχαστο τοπίο.

Επίσης στο νησί ευδοκιμούν πολλά βότανα, αρωματικά φυτά και όμορφα αγριολούλουδα. Ακόμα και στο βυθό μπορεί να θαυμάσει κανείς την πλούσια βλάστηση. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.

Η Κέα παρουσιάζει, επίσης, αξιόλογη πανίδα και φιλοξενεί πλήθος άγριων ζώων. Πολλά είδη τρωκτικών, ερπετών και πτηνών βρίσκουν στο νησί ιδανικό καταφύγιο.

Που να μείνετε:

Το Hotels4all σας προτείνει 8 καταλύματα στην Κέα που θα μπορείτε να βρείτε οικονομικά και ποιοτικά μια ευχάριστη διαμονή στη περιοχή. Θυμηθείτε πάντα πως χρησιμοποιώντας το κουμπί Request μπορείτε να βρείτε τιμές μέχρι και 20% καλύτερες από τις τιμές των σελίδων online κρατήσεων. Τα καταλύματα αυτά με αλφαβητική σειρά είναι τα εξής:

 

Aegean View Seaside Rooms & Studios

Τα χάδια του κυκλαδίτικου ήλιου αγκαλιάζουν νωχελικά το Aegean view, στο νησί της Tζιας.

Aigis Suites *****

Σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από το λιμάνι Κορησία, ως φυσική προέκταση του λόφου που δεσπόζει στην Βουρκάρι και το Αιγαίο Πέλαγος, σε εξαιρετική τοποθεσία στην κορυφή ενός λόφου καλά κρυμμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα και μια ανάσα από την Αθήνα,το Aigis Suites περιμένει να σας καλωσορίσει.

Anamar Kea Hotel ****

Το Anamar Kea Hotel βρίσκεται στον Κούνδουρο, μόνο 50μ. από την παραλία.Ο Κούνδουρος βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού της Κέας.

Αριστέα Δοκέρη Rooms

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ΑΡΙΣΤΕΑ ΔΟΚΕΡΗ βρίσκονται στην περιοχή Κορησσία της όμορφης Κέας.

Cavo Perlevos Studios

Τα δωμάτια Cavo Perlevos αγκαλιασμένα από τον Όρμο του Οτζιά στη Κέα(Τζιά), σε ένα άνετο και όμορφο περιβάλοντα χώρο…

Green Island Resort

Το Green Island Resort στον Άγιο Νικόλαο στο όμορφο νησί Κέα είναι ένα φιλόξενο θέρετρο διακοπών το οποίο προσφέρει ευκαιρίες για αξέχαστες διακοπές !

 

Kea Holidays

Η Κέα ή αλλιώς Τζιά είναι το κοντινότερο νησί των Κυκλάδων από την Αθήνα Μόλις 1 ώρα και 5 λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου, το οποίο απέχει 17 περίπου ναυτικά μίλια από το νησί.

La Maison Vert Amande

H Geraldine και o Georges σας καλωσορίζουν γεμάτοι ζεστασιά και γενναιοδωρία στο αγρόκτημα τους.