Το πιο εύκολο και γευστικό ψητό φούρνου είναι εδώ!

Είναι το ευκολότερο και μαλακότερο ψητό του φούρνου που έχω φάει ποτέ. Η γεύση του είναι το κάτι άλλο. Το φτιάχνω συχνά για τραπέζια. Τι χρειαζόμαστε: 1 1/2 κιλό μοσχάρι νουά ή άλλο μέρος που προτιμάτε 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού 1 ποτήρι χυμό λεμονιού 100 ml ελαιόλαδο 8 καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια 1 κ.σ […]

Είναι το ευκολότερο και μαλακότερο ψητό του φούρνου που έχω φάει ποτέ. Η γεύση του είναι το κάτι άλλο. Το φτιάχνω συχνά για τραπέζια.

psito_noua_eukolo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι νουά ή άλλο μέρος που προτιμάτε
  • 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 8 καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κ.σ ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • 1 κ.σ κορν φλάουρ ή ένα φακελάκι έτοιμη σάλτσα ψητού
  • Αλάτι / πιπέρι

Ψάχνεις ξενοδοχείο στο Καρπενήσι ; Μπες στο Hotels4all

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλατοπιπερώνουμε το νουά και το βάζουμε σε πυρέξ με καπάκι.
  2. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα, το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το ζωμό λαχανικών.
  4. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε όλο το βράδυ στους 100 βαθμούς.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και το κόβουμε σε φέτες.
  6. Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζουμί από το κρέας.
  7. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.
  8. Αφαιρούμε λίγο σε ένα βαθύ πιάτο και με τον αναδευτήρα αυγών διαλύουμε το κορν φλάουρ ή τη σάλτσα ψητού.
  9. Προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.
  10. Σερβίρουμε το νουά σε φέτες με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Σημείωση:  επειδή  το νουά ή οποιοδήποτε ρολό κρέατος είναι συνήθως δεμένο ή σε φιλέ και παρουσιάζεται το φαινόμενο να κολάει πάνω στο κρέας, αφού κρυώσει γυρίστε την πάνω πλευρά μέσα στο ζωμό για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο και μετά βγάλτε το φιλέ χωρίς να αλοιωθεί καθόλου η μορφή του!