Παραδοσιακή μουσταλευριά, με ή χωρίς πετιμέζι!

ΑΠΟΔΟΣΗ: 4-5 Μερίδες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35 λεπτά ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 λεπτά Η εποχή των σταφυλιών και ο τρύγος μας δίνουν ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά, τον μούστο, τον χυμό τους! Ο μούστος για να χρησιμοποιηθεί χρειάζεται την ανάλογη προετοιμασία! Επίσης αν έχετε πετιμέζι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δίνοντας ιδιαίτερα ωραία γεύση! Απολαύστε […]

%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%b3%ce%b4%ce%ac%ce%bb%ce%b9

ΑΠΟΔΟΣΗ: 4-5 Μερίδες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35 λεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 λεπτά

Η εποχή των σταφυλιών και ο τρύγος μας δίνουν ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά, τον μούστο, τον χυμό τους!

Ο μούστος για να χρησιμοποιηθεί χρειάζεται την ανάλογη προετοιμασία!

Επίσης αν έχετε πετιμέζι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δίνοντας ιδιαίτερα ωραία γεύση!

Απολαύστε αυτη την υγιεινή, παραδοσιακή, νόστιμη κρέμα με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, αν θέλετε!

Υλικά

1000 ml. μούστο βρασμένο
130 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2-3 κουταλιές της σούπας πετιμέζι προαιρετικά
Σουσάμι καβουρδισμένο
Κανέλα

Οδηγίες

Ανακατεύουμε το αλεύρι με ένα ποτήρι του νερού από τον μούστο.

Βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο μαζί με το πετιμέζι να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, περνώντας το μέσα από σίτα.

photo

Σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, βράζουμε τη μουσταλευριά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, περίπου 30 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε μπωλ και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και την κανέλα!

photo

Αν θέλουμε την τρώμε και κρύα.

photo

Αν προσθέσουμε πετιμέζι στην μουσταλευριά θα πάρει πιο σκούρο χρώμα!

photo