Κάν’τη Αλλιώς! Πίτσα σε Φόρμα που Λιώνει στο Στόμα! Απίστευτη γεύση!!!

Κάν’τη Αλλιώς! Πίτσα σε Φόρμα που Λιώνει στο Στόμα! Αν σας αρέσει η πίτσα, θα λατρέψετε αυτή της την εκδοχή. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση κάνει το στόμα να ανοίγει διάπλατα… για να υποδεχτεί στη συνέχεια τις λαχταριστές μπουκιές που λιώνουν στο στόμα. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μηδενικός. Απλά συγκεντρώνεις τα υλικά, τα ανακατεύεις, τα τοποθετείς […]

Κάν’τη Αλλιώς! Πίτσα σε Φόρμα που Λιώνει στο Στόμα!

pitsa_se_forma

Αν σας αρέσει η πίτσα, θα λατρέψετε αυτή της την εκδοχή. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση κάνει το στόμα να ανοίγει διάπλατα… για να υποδεχτεί στη συνέχεια τις λαχταριστές μπουκιές που λιώνουν στο στόμα.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι μηδενικός. Απλά συγκεντρώνεις τα υλικά, τα ανακατεύεις, τα τοποθετείς σε μία φόρμα και τα ψήνεις.

Ή μάλλον διορθώνω. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μέγιστος. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρεις να μη λιποθυμήσεις από τη μυρωδιά καθώς ψήνεται; Και να τα καταφέρεις να σταματήσεις στο ένα ή δύο ή τρία μόνο κομμάτια;

Ακολουθούν τα υλικά και οι απλές οδηγίες:

Υλικά

Φρέσκια ζύμη για πίτσα έτοιμη, 2 μικρά κουτιά. Αν προτιμάτε να τη φτιάξετε μόνοι σας, απαιτούνται 600 περίπου γραμμάρια
[Tο post δεν είναι διαφημιστικό – δεν τους ξέρω, δε με ξέρουν – αλλά χρησιμοποίησα την έτοιμη ζύμη πίτσας Pillsbury. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο αντίστοιχο προϊόν στα super-market, αλλά καθώς είναι ένα βασικό υλικό της συνταγής, το γράφω για να ξέρετε τι να ψάξετε.] 2 φλιτζάνια Mozzarella τριμμένη
1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
250 γρ. ζαμπόν
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα για πίτσα (μπορεί να αντικατασταθεί και με κέτσαπ ή να παραληφθεί εντελώς)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβετε τη ζύμη σε λωρίδες και στη συνέχεια σε τετράγωνα, όπως στις φωτογραφίες.

1

2

Κόβετε το ζαμπόν και τρίβετε τα τυριά (αν δεν είναι ήδη τριμμένα).

3

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μπωλ.

4

Ρίχνετε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα του κέικ, την οποία έχετε λαδώσει για να μην σας κολλήσει.

5

Ψήνετε για 25-30 περίπου λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

6

Αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.

7

Κόβετε σε κομμάτια.

8

Δοκιμάστε το και κρύο την επόμενη μέρα και θα με θυμηθείτε. (Όταν ήσασταν παιδιά, τρώγατε καμιά φορά πίτσα από το ψυγείο για πρωινό; Κάπως έτσι…)

Καλή σας απόλαυση!